Barion Pixel

Új év – új élet?

Hogyan tudod megtartani az újévi fogadalmakat?

Tudom, hogy most mindenki fogadkozik, hogy most lesz az az új év, amikor…. amikor lefogy. Amikor tényleg elmegy heti háromszor mozogni. Amikor otthon edz heti háromszor, még hasazik is. Amikor nem keres kifogásokat. Amikor végre tesz a hátfájás ellen. Amikor……
Célkitűzés sokféle van, azután a célok elhalványulnak. 
Mit tehetsz, hogy ne így legyen?

6+1 TIPP:

1. Tűzz ki REÁLIS célokat!

Februárig ledobni 5-6 kilót? Márciusban nulláról félmaraton?- ezek nem biztos hogy azok. A kitartáshoz sikerélmény kell, ahhoz meg betartható célok, kisebb lépésekre (alcélokra) lebontva. Ha nem tudod, milyen lépések kellenek, keress szakembert aki segít! (minket is lehet)

2. KONKRÉTUMOKAT fogalmazz meg magadnak!

A “rendszeresen mozgok” nem elég konkrét. Az, hogy “megcsinálom a Hasizom 4 hét alatt sorozatot február közepéig, holnap kezdem, minden második reggel felkelek előbb és megcsinálom az aktuális 25 perces edzést belőle”- ez így pontosabb és esélyesebb. Tehát tisztázd a részleteket:
Felkelek kétnaponta/megcsinálom szerda és péntek este tíztől az edzést. Kiválasztom és végigcsinálom AZT az edzésprogramot/videót, hétfőtől.

3. ÍRD LE a fogadalmakat!

Tedd látható, írd ki egy papírra, akár ragaszd is ki valahová. Látni fogod, emlékeztetni fog, segít fókuszálni.

4. MONDD KI, meséld el!

Sokat segít az is, ha nem titkolod a célokat, hanem bátran elmeséled a körülötted levőknek. Nem fognak piszkálni, hogy egyél még inkább egy szelet tortát (remélhetőleg), és támogatni, segíteni tudnak. Segít fókuszálni, a cél körül tartani a gondolataidat. Plusz kínosabb ellógni, amit kimondtál, az is motiváló.

5. VÁLASZD KI a célhoz vezető kis lépéseket!

Válassz programot, amit követni fogsz!
Tornáznál, de nem tudod mit? Szánj rá félórát, és válaszd ki a megfelelő videót- ez lehet mondjuk a mi Turbó formábahozó programunk alap vagy haladó szintje, vagy a szuperkemény POWER edzések. Legyen meg, hogy MIT csinálsz- ha ott állsz péntek este, hogy na kéne valami videóedzés, melyik is… akkor sajnos nagy eséllyel azzal húzod majd az időt, hogy cicás videókat nézegetsz a youtube-on.

6. NE CSÜGGEDJ, ha becsúszik egy rosszabb hét!

Félre a nyomasztó perfekcionizmussal!
Nem kell a hibátlanságra törekedni, a 80 százalékosan elért célok SOKKAL jobbak, mint a maximális lendülettel elkezdett, majd dühösen félbehagyott tervek- az ugye pontosan a nullával egyenlő eredmény, kudarcélménnyel megspékelve.

+1 KERESD AZ ÖRÖMÖT!

NAGYON FONTOS!
Keresd az élvezetet, a jó érzést- mozogni jó, a testedet használni jó, fejlődni jó!
Izzadni jó!
Keresd meg a neked való edzésformát, keresd meg amit élvezetesen tudsz csinálni, nem kell fogcsikorgatva, unatkozva, borzalmas zenéktől szenvedve, az edzőt utálva mozogni. Keresd meg a neked megfelelőt, és utána élvezd ki a benne levő jóérzést!

Mozogni jó, a mozgás öröm, és nem büntetés a tegnap megevett csoki miatt!

A mi ajánlatainkat a mozgáshoz itt találod:
https://anyatestprojekt.hu/edzesprogramok-2/

Felépített, ütemezett, héthetes edzésprogramok 4 szinten:
– szülés utáni online regeneráció
– formábahozó alap és haladó :Turbó! és Turbó PLUSZ, POWER

Videósorozatok: – nőjóga sorozat a hormonális egyensúlyért
– négyhetes hasizomépítő videósorozat
– szétnyílt hasizom záró, hasfalregeneráló videósorozat

 

Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben

További cikkek

Női egészség és sport

Szolgálati közlemény

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: aug. 31 este 10- től átmenetileg nem lehet bankkártyával fizetni nálunk, egy technikai

Tovább »

Feliratkozom a hírlevélre

Bartha Éva

Gyógytornász-fizioterapeuta MSc, manuálterapeuta
Az Új Szent János kórház vezető gyógytornásza

Évával 2021- ben kezdtük a közös munkát-  túlzás nélkül hiánypótló és egyedülálló az  a hathetes online végezhető gátizomregeneráló program, amit közösen csináltunk! Hatalmas öröm volt rátalálni mert végtelenül rutinos,  és egy rendkívül kedves, közvetlen személyiség. Több mint 2 évtizede foglalkozik a medencefenék izmainak gyengeségéből adódó elváltozások tanulmányozásával, kezelésével. Aktív gyógyornász- a János kórházban találjátok- emellett óraadó tanár, vizsgáztató az egyetemen illetve saját magánrendelést vezet.

Éva azt írja a saját munkájáról: “Számomra a gyógytornász és védőnői diploma kombinációja a lehető legoptimálisabb végzettség a szülészet-nőgyógyászati fizioterápia magas szintű alkalmazásához. (gátizom torna, szétnyílt hasizom, symphyseolysis, kismamatorna stb.) Az egyes kórképek kezelését nem lehet különválasztani egymástól, minden esetben egy előzetes vizsgálat alapján elkészített terv mentén, komplexen kell megoldani a problémákat.

A szülészet – nőgyógyászati fizioterápián és az oktatáson kívül szívesen foglalkozom felnőtt és gyermekkori sérülések utáni rehabilitációval, ortopédiai elváltozások kezelésével. A felnőtt kliensek a traumatológia problémákon kívül főleg gerincpanaszokkal keresnek meg, gyakran fordulnak meg nálam nyaki vagy ágyéki gerincsérv, csigolyacsúszás, kopásos elváltozások okozta fájdalmak miatt.”

BIO

– 2017. Manuálterapeuta – Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar
– 2015. Okleveles Fizioterapeuta (MSc) – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
– 2011. Gyógytornász-fizioterapeuta (BSc) – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
– 1990. Védőnő – Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar

Posztgraduális képzések

– Evidence Based Medicine a medencefenék fizioterápiájában    
– Gátizom tréner
– McKenzie A, B kurzus
– Terrier-féle lágyrész és ízületi mobilizáció
– Kinesiotape kezdő, haladó
– 3D Scoliosis Terápia  I-II.
– Váll workshop (OMT)
– Terhes torna speciális kollégium

Érdemes feliratkozni a hírlevelünkre:
SEMMI extra zaj, csak havi 1-2 értesítés az új programokról, ingyenes tartalmakról vagy az early bird árról, akciókról. Win-win.

Mielőtt elhagynád az oldalt, érdemes feliratkozni a hírlevelünkre:
SEMMI extra zaj, csak havi 1-2 értesítés az új programokról, ingyenes tartalmakról vagy az early bird árról, akciókról. Win-win.

Tóth Tímea

TÓTH TÍMEA

Timi egy csodásan mozgó, remek hangú oktató, aki a hatha- és gerincjógában, valamint a táncban is otthonosan mozog. Jelenleg kortárs táncot tanít a Műhely Alapítványnál, a Jurányi Házban és a Trafó Stúdióban, valamint a Mandala Jógastúdiókban tart hatha-, gerincjóga- és flow jóga órákat. 

BIO

  • Táncos és próbavezető, modern tánc szakirány (Magyar Táncművészeti Főiskola)
  • Sportoktató OKJ 5181303
  • Jóga mozgásterapeuta
  • Ashtanga jóga oktató RYT200
  • Gerincjóga oktató RYT200
  • Hatha jóga oktató RYT200 (Mandala Jógastúdiók)

MINI INTERJÚ

Jelenleg mennyit mozogsz?

Igyekszem napi szinten mozogni, ezeknek egy része ugye az óratartás, másik része pedig a saját gyakorlásom. Attól függően, hogy mire van időm, vagy hogy hogy érzem magam éppen, ez lehet jóga, tánc, erősítő edzés vagy éppen gyógytorna. 

Mit tanácsolsz annak, aki nem talál időt a mozgásra?
Kezdje “kicsiben” 🙂 Rövidebb időtartamban, olyan mozgásformát válasszon, ami örömet ad, feltölt. Eleinte ez lehet 15-20 perc is akár, és ha ez rendszeressé tud válni, az már remek. Nagyon szuper online edzéseket, jógaórákat lehet találni a neten, amik bármikor elérhetőek, és gyakran rövidebbek is, hogy könnyebben beilleszthetőek legyenek a napirendbe. 

Mi a kedvenc motivációs idézeted?
“A változás örök” – most éppen ez 🙂

Mi jut eszedbe a szóról, hogy jóga?

Tudatosság, belső csend, megérkezés.