Torna kismamáknak, korszerűen

Mozogj biztonságosan a terhesség idején! Korszerű, anatómiailag precízen felépített, a teljes testet átmozgató, finoman kondicionáló és erősítő gyakorlatsorok a második és harmadik trimeszter idejére. A videókhoz szakmai konzultációs lehetőséget biztosítunk egy zárt Facebook csoportban.

Torna kismamáknak, korszerűen - Anyatest Projekt

3.900 Ft

A jelenlegi korszerű terhestorna sorozatunk 3 fontos alapvideót tartalmaz, amelyek hamarosan továbbiakkal bővülnek majd. Ha szeretnéd, a terhesség alatt is megőrizheted az erődet, és a tested feletti kontrollt és testtudatot, megőrizheted hasfalad erejét, és speciális gyakorlatokkal készülhetsz fel a szülésre.

2. Trimeszter:

– egy kondicionáló, erőnlétmegőrző, teljes testet átmozgató videó, 30 percben + kapcsolódó egészségügyi ismeretek (8 perc) – mire figyelj a terhesség alatti mozgásnál?

– egy kifejezetten a törzsizmok BIZTONSÁGOS edzésére, a hasfal erejének megőrzésére, a hasizom szétnyílásának elkerülésére összeállított korszerű gyakorlatsor (32 p)

3. Trimeszter:

– biztonságos, finom erősítés, tartásjavítás, mobility + speciális gyakorlatok, amelyek a szülésre készítenek fel

A gyakorlatsort összeállította: Kulcsár Vajda Enikő pre- és posztnatális edző PFA, jógaoktató
A videókhoz konzultációs lehetőséget biztosítunk egy zárt Facebook csoportban.
A videók otthoni mozgáshoz készültek, néhány egyszerű eszközre van szükség hozzájuk: rugalmas gumiszalag, szék, nagy fitness labda.

Miért jó a terhes torna otthon?

A várandósság extra energiaigénye gyakran fáradékonnyá, kedvetlenné tehet a terhesség alatt.  Pedig a tested mozgékonyságának, a tartásodnak a megőrzése fontos! A finom átmozgatás, célzott erőnlét gyakorlatok segítenek, hogy könnyebben viseld a terhességet, ne fájjon a derekad, ne vizesedjen a tested.  Mozogj bátran, minimális szervezéssel: gyakorlatainkkal otthon is biztonságosan tornázhatsz, ezzel elősegítve az aktív várandósságot és a gyors szülés utáni regenerációt.

Az otthoni mozgásnak számos előnye van: akkor és abban  tornázol, amiben kényelmes, és nem kell  időben alkalmazkodnod senkihez. Ráadásul sokszor nehéz igazán szakszerű órát találni, ami megmozgat, de kifejezetten terhestorna gyakorlatokat tartalmaz. Nálunk minden gyakorlat messzemenően erre az időszakra készült!

Vásárlás után a  videók bármikor, bármennyiszer nézhetőek a vásárlástól számított FÉL ÉVEN BELÜL. Mozogj, akkor és ott, amikor kedved van!

Fontos!

A gyakorlatokat a saját felelősségedre, orvosoddal konzultálva végezd, ha betöltötted a 12. terhességi hetet.

Ne végezd a gyakorlatokat
– ha veszélyeztetett terhes vagy
– ha volt fenyegető vetélésed, vérzésed, görcsöd
– ha valamilyen placenta-rendellenesség áll fenn
– ha a méhszájad nem teljesen zárt
– ha a terhességet veszélyeztető vérzésed van
– ha nagyon ingadozik a vérnyomásod
– ha extrém túlsúlyos vagy (40 feletti BMI)
– ha bármilyen más ok miatt az orvosod nem javasolja

Ha a gyakorlás során görcs, émelygés, vérzés, éles fájdalom, szédülés vagy erős diszkomfort-érzés jelentkezik, hagyd abba a mozgást és konzultálj orvosoddal!

Érdemes feliratkozni a hírlevelünkre:
SEMMI extra zaj, csak havi 1-2 értesítés az új programokról, ingyenes tartalmakról vagy az early bird árról, akciókról. Win-win.

Mielőtt elhagynád az oldalt, érdemes feliratkozni a hírlevelünkre:
SEMMI extra zaj, csak havi 1-2 értesítés az új programokról, ingyenes tartalmakról vagy az early bird árról, akciókról. Win-win.

Tóth Tímea

TÓTH TÍMEA

Timi egy csodásan mozgó, remek hangú oktató, aki a hatha- és gerincjógában, valamint a táncban is otthonosan mozog. Jelenleg kortárs táncot tanít a Műhely Alapítványnál, a Jurányi Házban és a Trafó Stúdióban, valamint a Mandala Jógastúdiókban tart hatha-, gerincjóga- és flow jóga órákat. 

BIO

  • Táncos és próbavezető, modern tánc szakirány (Magyar Táncművészeti Főiskola)
  • Sportoktató OKJ 5181303
  • Jóga mozgásterapeuta
  • Ashtanga jóga oktató RYT200
  • Gerincjóga oktató RYT200
  • Hatha jóga oktató RYT200 (Mandala Jógastúdiók)

MINI INTERJÚ

Jelenleg mennyit mozogsz?

Igyekszem napi szinten mozogni, ezeknek egy része ugye az óratartás, másik része pedig a saját gyakorlásom. Attól függően, hogy mire van időm, vagy hogy hogy érzem magam éppen, ez lehet jóga, tánc, erősítő edzés vagy éppen gyógytorna. 

Mit tanácsolsz annak, aki nem talál időt a mozgásra?
Kezdje “kicsiben” 🙂 Rövidebb időtartamban, olyan mozgásformát válasszon, ami örömet ad, feltölt. Eleinte ez lehet 15-20 perc is akár, és ha ez rendszeressé tud válni, az már remek. Nagyon szuper online edzéseket, jógaórákat lehet találni a neten, amik bármikor elérhetőek, és gyakran rövidebbek is, hogy könnyebben beilleszthetőek legyenek a napirendbe. 

Mi a kedvenc motivációs idézeted?
“A változás örök” – most éppen ez 🙂

Mi jut eszedbe a szóról, hogy jóga?

Tudatosság, belső csend, megérkezés.