Barion Pixel

Szétnyílt hasizom zárása – 8 hetes otthon végezhető program

Ebben a  sorozatban összesen nyolc (+egy extra) videót találsz: az elsőben a hasizmok aktiválását, megfelelő használatát tanuljuk meg, alapgyakorlatokon keresztül, a többiben egy- egy speciális gyakorlatsort találsz, ami előbb könnyebb, majd nehezebb gyakorlatokkal célozza meg a szétnyílt hasizom zárását. Minden videó körülbelül 15- 25 húsz perc hosszú, és tíz- tizenkét gyakorlatot tartalmaz, nem kellenek hozzá speciális eszközök vagy kellékek, csak te magad, és hogy rendszeresen gyakorolj.

BÓNUSZ:
 •  Videó a hasizmok állapotának otthoni ellenőrzéséhez, lépésről-lépésre
 •  8 hetes edzésterv

A RÉSZLETESEBB LEÍRÁSHOZ GÖRGESS LEJJEBB!

Szétnyílt hasizom gyakorlatok szülés utánra - Anyatest Projekt

8.000 Ft

8+1 részes videósorozat a szétnyílt hasizom zárására, fokozatosan nehezedő gyakorlatokkal, hogy újra erős és lapos legyen a hasad!

A LEGFRISSEBB TUDOMÁNYOS EREDMÉNYEKHEZ IGAZODVA

Szétnyílt hasizomról akkor beszélünk, ha a hasizmok a  köldök vonalában található találkozása, a linea alba nevű kötőszövetes rész  elvékonyodik, fellazul, a az egyenes hasizom két oldala eltávolodik egymástól, köztük rés alakul ki. Ez a terhesség alatt teljesen természetes, azonban ha a szülést követően a kötőszövet nem tud regenerálódni, a hasizom sem tud visszarendeződni, és az ottmaradó – akár 3-4 ujjnyi – rés már egészségügyi, funkcionális és esztétikai gondot okoz.

Ebben a sorozatban 8+1 videót találsz: az elsőben a hasizmok aktiválását, megfelelő használatát tanuljuk meg, alapgyakorlatokon keresztül, a másodiktól a nyolcadikig egy-egy speciális, egyre nehezedő gyakorlatsort találsz.

Az edzésprogramban funkcionális törzsizomerősítő gyakorlatokat, jógaászanákat, gyógytornagyakorlatokat, testtudatot növelő alapgyakorlatokat egyaránt találsz, mindezt egy egységes, fokozatosan nehezedő gyakorlatsorba rendezve. A videók a legfrissebb tudományos eredményekhez, kutatásokhoz igazodnak, a Postnatal Fitness Academy irányelveit követik. A saját két terhességem után szerzett tapasztalataimat is beleépítettem  a mozgásanyagba, illetve a tornagyakorlatok anyagát a sok-sok nővel végzett közös munka, a sokféle test által adott tapasztalat formálta véglegessé.
 
Nem kellenek hozzá speciális eszközök vagy kellékek, a haladóbb videókhoz használunk gumiszalagot és egy tetszőleges labdát. csak te magad. A videók hossza  15-30 perc.

BÓNUSZ:

 •  Videó a hasizmok állapotának otthoni ellenőrzéséhez, lépésről-lépésre
 • 8 hetes edzésterv
 • Kérdezési lehetőség zárt Facebook csoportban 
 
8 hetes program- a videók bármikor, bármennyiszer nézhetőek, és a vásárlás után 10 hétig érhetőek el, hogy biztosan eredményes legyél. Mozogj, akkor és ott, amikor kedved van! A videósorozat felépítése a PFA irányelveit követi, ötvözve a saját tapasztalatainkkal.

 

 

Bartha Éva

Gyógytornász-fizioterapeuta MSc, manuálterapeuta
Az Új Szent János kórház vezető gyógytornásza

Évával 2021- ben kezdtük a közös munkát-  túlzás nélkül hiánypótló és egyedülálló az  a hathetes online végezhető gátizomregeneráló program, amit közösen csináltunk! Hatalmas öröm volt rátalálni mert végtelenül rutinos,  és egy rendkívül kedves, közvetlen személyiség. Több mint 2 évtizede foglalkozik a medencefenék izmainak gyengeségéből adódó elváltozások tanulmányozásával, kezelésével. Aktív gyógyornász- a János kórházban találjátok- emellett óraadó tanár, vizsgáztató az egyetemen illetve saját magánrendelést vezet.

Éva azt írja a saját munkájáról: “Számomra a gyógytornász és védőnői diploma kombinációja a lehető legoptimálisabb végzettség a szülészet-nőgyógyászati fizioterápia magas szintű alkalmazásához. (gátizom torna, szétnyílt hasizom, symphyseolysis, kismamatorna stb.) Az egyes kórképek kezelését nem lehet különválasztani egymástól, minden esetben egy előzetes vizsgálat alapján elkészített terv mentén, komplexen kell megoldani a problémákat.

A szülészet – nőgyógyászati fizioterápián és az oktatáson kívül szívesen foglalkozom felnőtt és gyermekkori sérülések utáni rehabilitációval, ortopédiai elváltozások kezelésével. A felnőtt kliensek a traumatológia problémákon kívül főleg gerincpanaszokkal keresnek meg, gyakran fordulnak meg nálam nyaki vagy ágyéki gerincsérv, csigolyacsúszás, kopásos elváltozások okozta fájdalmak miatt.”

BIO

– 2017. Manuálterapeuta – Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar
– 2015. Okleveles Fizioterapeuta (MSc) – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
– 2011. Gyógytornász-fizioterapeuta (BSc) – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
– 1990. Védőnő – Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar

Posztgraduális képzések

– Evidence Based Medicine a medencefenék fizioterápiájában    
– Gátizom tréner
– McKenzie A, B kurzus
– Terrier-féle lágyrész és ízületi mobilizáció
– Kinesiotape kezdő, haladó
– 3D Scoliosis Terápia  I-II.
– Váll workshop (OMT)
– Terhes torna speciális kollégium

Érdemes feliratkozni a hírlevelünkre:
SEMMI extra zaj, csak havi 1-2 értesítés az új programokról, ingyenes tartalmakról vagy az early bird árról, akciókról. Win-win.

Mielőtt elhagynád az oldalt, érdemes feliratkozni a hírlevelünkre:
SEMMI extra zaj, csak havi 1-2 értesítés az új programokról, ingyenes tartalmakról vagy az early bird árról, akciókról. Win-win.

Tóth Tímea

TÓTH TÍMEA

Timi egy csodásan mozgó, remek hangú oktató, aki a hatha- és gerincjógában, valamint a táncban is otthonosan mozog. Jelenleg kortárs táncot tanít a Műhely Alapítványnál, a Jurányi Házban és a Trafó Stúdióban, valamint a Mandala Jógastúdiókban tart hatha-, gerincjóga- és flow jóga órákat. 

BIO

 • Táncos és próbavezető, modern tánc szakirány (Magyar Táncművészeti Főiskola)
 • Sportoktató OKJ 5181303
 • Jóga mozgásterapeuta
 • Ashtanga jóga oktató RYT200
 • Gerincjóga oktató RYT200
 • Hatha jóga oktató RYT200 (Mandala Jógastúdiók)

MINI INTERJÚ

Jelenleg mennyit mozogsz?

Igyekszem napi szinten mozogni, ezeknek egy része ugye az óratartás, másik része pedig a saját gyakorlásom. Attól függően, hogy mire van időm, vagy hogy hogy érzem magam éppen, ez lehet jóga, tánc, erősítő edzés vagy éppen gyógytorna. 

Mit tanácsolsz annak, aki nem talál időt a mozgásra?
Kezdje “kicsiben” 🙂 Rövidebb időtartamban, olyan mozgásformát válasszon, ami örömet ad, feltölt. Eleinte ez lehet 15-20 perc is akár, és ha ez rendszeressé tud válni, az már remek. Nagyon szuper online edzéseket, jógaórákat lehet találni a neten, amik bármikor elérhetőek, és gyakran rövidebbek is, hogy könnyebben beilleszthetőek legyenek a napirendbe. 

Mi a kedvenc motivációs idézeted?
“A változás örök” – most éppen ez 🙂

Mi jut eszedbe a szóról, hogy jóga?

Tudatosság, belső csend, megérkezés.