Barion Pixel

Intim torna és gátizomtréning- 6 hetes program

Egyedülálló 6 hetes intimtorna és gátizomtréning a kismedencei izmok erősítésére és regenerációjára

Inkontinencia, gátizomgyengeség, regeneráció vagy prevenció – 6 hét alatt mérhető, érezhető eredményt tudsz elérni! Az intimtorna és gátizomtréning gyakorlatsort Bartha Éva egyetemi oktató, vezető gyógytornász állította össze, szülés után kivétel nélkül MINDENKINEK ajánlott az elvégzése, illetve bármilyen életszakaszban javasolt a kisebb gátizomproblémák megoldására illetve ezek megelőzésére.

 • online, otthonról végezhető videók
 • összesen 6, progresszív felépítésű gyakorlatsor, 18-20 perc hosszúságban
 • BÓNUSZ: oktatóvideó a pontos kivitelezésért és életmódbeli tanácsok

OLVASS TOVÁBB!

intimtorna és gátizomtréning

8.000 Ft

A hiánypótló intimtorna és gátizomtréning sorozat 6 héten át kínál egy-egy heti feladatsort, 18-20 perc hosszúságban. A gyakorlatokat Bartha Éva, a János Kórház vezető gyógytornásza, egyetemi oktató állította össze, több évtizedes tapasztalatai alapján, az evidence- based elvek, tudományos kutatások figyelembe vételével.

Az inkontinencia problémaköre a felmérések szerint minden második nőt érint az élete folyamán- kivétel nélkül MINDENKINEK ajánlottak ezek az intim torna gyakorlatok otthon, akár regeneráló, akár preventív, megelőző hatása miatt!

Miből áll az intim torna? 

Minden hétre egy új, 18-20 perces intimtorna és gátizomtréning feladatsor vár rád -minden héten egy kicsit nehezebb gátizom erősítő gyakorlatok -, azaz fokozatosan haladunk, hogy egészen biztosan eredményes legyél.

Hetente minimum 3-4 alkalommal érdemes a feladatsort elvégezni, szánj erre rendszeresen időt. A 6 hetes intimtorna és gátizomtréning program anyaga 6+ egy bónuszhétig érhető el, ezzel is ösztönözve téged a folyamatos gyakorlásra.  Mivel a legtöbb kérdés nem előtte, hanem közben merül fel, egy zárt csoportban kérdezhetsz; mindig válaszolunk! Bár a gátizom torna otthon, online végezhető, nem leszel egyedül.

Mennyi idő után hat az intim torna?

6 hét alatt heti kétféle 10-15 perces videó áll rendelkezésedre a gyakorláshoz.

 • Akár napokon belül is tapasztalhatunk változást, hat hét alatt pedig már objektíven is mérhető a gátizom erősödése.

Milyen előnyökkel jár az otthon végezhető intim torna?

 • Fejleszti a kismedence izomzatát: megtanulod erősíteni és ellazítani azt.
 • Inkontinencia, aranyér, tág hüvely, szél- és széklettartási problémák esetén is ajánlott, illetve prevencióként ezek megelőzésére.
 • Otthon, tetszőleges időpontban a fiókodban levő online órákon vehetsz részt.
 • Igyekeztünk változatos gyakorlatsort összeállítani, egyértelmű magyarázatokkal.
 • Nem szükségesek eszközök hozzá.

Végezhető-e az intim torna terhesség alatt?

Igen, sőt, a szülésre való felkészülés fontos része, de EZT a gyakorlatsort nem ajánljuk a terhesség időszakára.

Miben segít a szülés utáni intim torna?

A gátizomtorna kismamáknak és szülés után is hatalmas segítség. Ha rendszeresen végzünk speciális gátizom gyakorlatokat terhesség alatt, akkor nemcsak felkészítjük a testünket a szülésre, de gyorsabb lesz a szülés utáni regeneráció is.  A szülés utáni gátizom torna szintén elengedhetetlen, hiszen általa gyorsabban regenerálódnak az izmaink és a kötőszöveteink és nem lesz gondunk a vizeletvisszatartással sem. 

Mit tartalmaz az intim torna gyakorlatsor?

A sorozat összesen 8 db videóból áll, heti bontásban, melyeket összesen 6+1 hétig érsz el- ajánlott a megadott ütemezésben haladni, így biztosított a napi szintű gyakorlás és ezzel az eredményesség!

Bartha Éva

Gyógytornász-fizioterapeuta MSc, manuálterapeuta
Az Új Szent János kórház vezető gyógytornásza

Évával 2021- ben kezdtük a közös munkát-  túlzás nélkül hiánypótló és egyedülálló az  a hathetes online végezhető gátizomregeneráló program, amit közösen csináltunk! Hatalmas öröm volt rátalálni mert végtelenül rutinos,  és egy rendkívül kedves, közvetlen személyiség. Több mint 2 évtizede foglalkozik a medencefenék izmainak gyengeségéből adódó elváltozások tanulmányozásával, kezelésével. Aktív gyógyornász- a János kórházban találjátok- emellett óraadó tanár, vizsgáztató az egyetemen illetve saját magánrendelést vezet.

Éva azt írja a saját munkájáról: “Számomra a gyógytornász és védőnői diploma kombinációja a lehető legoptimálisabb végzettség a szülészet-nőgyógyászati fizioterápia magas szintű alkalmazásához. (gátizom torna, szétnyílt hasizom, symphyseolysis, kismamatorna stb.) Az egyes kórképek kezelését nem lehet különválasztani egymástól, minden esetben egy előzetes vizsgálat alapján elkészített terv mentén, komplexen kell megoldani a problémákat.

A szülészet – nőgyógyászati fizioterápián és az oktatáson kívül szívesen foglalkozom felnőtt és gyermekkori sérülések utáni rehabilitációval, ortopédiai elváltozások kezelésével. A felnőtt kliensek a traumatológia problémákon kívül főleg gerincpanaszokkal keresnek meg, gyakran fordulnak meg nálam nyaki vagy ágyéki gerincsérv, csigolyacsúszás, kopásos elváltozások okozta fájdalmak miatt.”

BIO

– 2017. Manuálterapeuta – Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar
– 2015. Okleveles Fizioterapeuta (MSc) – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
– 2011. Gyógytornász-fizioterapeuta (BSc) – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
– 1990. Védőnő – Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar

Posztgraduális képzések

– Evidence Based Medicine a medencefenék fizioterápiájában    
– Gátizom tréner
– McKenzie A, B kurzus
– Terrier-féle lágyrész és ízületi mobilizáció
– Kinesiotape kezdő, haladó
– 3D Scoliosis Terápia  I-II.
– Váll workshop (OMT)
– Terhes torna speciális kollégium

Érdemes feliratkozni a hírlevelünkre:
SEMMI extra zaj, csak havi 1-2 értesítés az új programokról, ingyenes tartalmakról vagy az early bird árról, akciókról. Win-win.

Mielőtt elhagynád az oldalt, érdemes feliratkozni a hírlevelünkre:
SEMMI extra zaj, csak havi 1-2 értesítés az új programokról, ingyenes tartalmakról vagy az early bird árról, akciókról. Win-win.

Tóth Tímea

TÓTH TÍMEA

Timi egy csodásan mozgó, remek hangú oktató, aki a hatha- és gerincjógában, valamint a táncban is otthonosan mozog. Jelenleg kortárs táncot tanít a Műhely Alapítványnál, a Jurányi Házban és a Trafó Stúdióban, valamint a Mandala Jógastúdiókban tart hatha-, gerincjóga- és flow jóga órákat. 

BIO

 • Táncos és próbavezető, modern tánc szakirány (Magyar Táncművészeti Főiskola)
 • Sportoktató OKJ 5181303
 • Jóga mozgásterapeuta
 • Ashtanga jóga oktató RYT200
 • Gerincjóga oktató RYT200
 • Hatha jóga oktató RYT200 (Mandala Jógastúdiók)

MINI INTERJÚ

Jelenleg mennyit mozogsz?

Igyekszem napi szinten mozogni, ezeknek egy része ugye az óratartás, másik része pedig a saját gyakorlásom. Attól függően, hogy mire van időm, vagy hogy hogy érzem magam éppen, ez lehet jóga, tánc, erősítő edzés vagy éppen gyógytorna. 

Mit tanácsolsz annak, aki nem talál időt a mozgásra?
Kezdje “kicsiben” 🙂 Rövidebb időtartamban, olyan mozgásformát válasszon, ami örömet ad, feltölt. Eleinte ez lehet 15-20 perc is akár, és ha ez rendszeressé tud válni, az már remek. Nagyon szuper online edzéseket, jógaórákat lehet találni a neten, amik bármikor elérhetőek, és gyakran rövidebbek is, hogy könnyebben beilleszthetőek legyenek a napirendbe. 

Mi a kedvenc motivációs idézeted?
“A változás örök” – most éppen ez 🙂

Mi jut eszedbe a szóról, hogy jóga?

Tudatosság, belső csend, megérkezés.