Barion Pixel

HURRÁ, SZÜLTEM! – SZÜLÉS UTÁNI REGENERÁLÓ TORNA

Otthoni videós edzésterv a szülés utáni regenerációhoz

START: március 6.

Szülés utáni regeneráció – gyorsan,hatékonyan, biztonságosan – online torna videókkal 7+1 hét alatt

Nem kell, hogy  szülés után rosszul érezd magad a bőrödben! Nem kell, hogy félve vagy elszomorodva nézz a tükörbe!  Foglalkozz kicsit MAGADDAL, a komplex testi regenerációval, és mozogj velünk 

 • otthonról, online érkező edzésekkel
 • rugalmas időbeosztásban,
 • szuperhatékonyan, egy fokozatosan nehezedő, de anatómiailag biztonságos edzésprogrammal
 • folyamatos, szakszerű segítséggel
 • támogató közösségben.

Csak határozd el magad, szánj a programra heti háromszor fél órát, és máris érezhetően jobban érzed majd magad testileg-lelkileg- és hamarosan látható is lesz a változás. Jól hangzik? Tegyél egy próbát!

Hurrá Szültem! Szülés utáni regeneráló torna

Elfogyott

Mi történik a szülés után?

A szülés utáni hónapok és az első évek a legcsodásabbak! – ezt sokszor halljuk, de anyaként azt is tudjuk, hogy minden csodálatossága mellett ez az egyik legnehezebb időszak az életben. Sokszor lelkileg is nehéz követni a változásokat, ráadásul  a napok tervezhetetlenek, felborult az életritmusod, kevés időt tudsz magaddal foglalkozni, és emellett a tested is megváltozott –  valószínűleg úgy érzed, nem az előnyére. Nem olyan lapos és erős a hasad, fáj a hátad, a derekad, esetleg felszedtél sok kilót, elvesztetted a kondíciódat, vagy hogy a tabutémákról is beszéljünk: a meggyengült gátizom, vizeletcsepegés, megnyúlt hasfal is sokaknak okoz problémát. Ha aggódsz emiatt, jó, ha tudod, hogy mindez messze nem a szépségről vagy a hiúságról szól! És azt is, hogy ezek NAGYON gyakori problémák!

“A legfőbb célom a tartásjavítás és a hátfájás megszüntetése volt. Ebben már a legelején sikerem volt, és azóta is jól vagyok! Szóval már nyertes vagyok! Én is nagyon szerettem a programot, a felépítését, a stílust és nagyon örültem, hogy nagy gonddal, kifejezetten a mi állapotunkat tekintve van felépítve! Mindent köszönök! ♥️ 

Domboróczky Brigitta, Hurrá, szültem!

Még ennyi ideig tudsz jelentkezni:

Nap
Óra
Perc
Másodperc

Early Bird akció február 26-ig

Nem vagy egyedül a problémákkal, és van rájuk megoldás!

Érezd jól magad a szülés utáni testedben is! Törődj bátran a babád mellett magaddal is! Egy erős, kiegyensúlyozott anya a legjobb – a gyerekeknek, a családodnak, és legfőképp magadnak is. Engedd meg a magadra fordított időt.

A legkorszerűbb és legpraktikusabb megoldással,  online vezetett programmal már megteheted ezt otthonról is – szuperhatékonyan és időben rugalmasan. Bárhol is élsz, nem vagy ráutalva többet az edzőtermekre és a kórházi kismamatornára.

MINDENKI EGYÜTT HALAD, ÜTEMEZETTEN KAPJA AZ ADOTT HETI EDZÉSEKET.

Mit javaslunk? Egy szoptatásbarát programot, a legkorszerűbb, anatómiailag biztonságos gyakorlatokkal, amelyek egymásra épülő, fokozatosan nehezedő, 25- 40 perces, változatos edzésekké vannak rendezve. Semmilyen extra eszköz vagy kellék nem kell, kapj elő egy kényelmes ruhát, jelölj ki egy törülközőnyi helyet otthon, és bármikor mozoghatsz. Könnyű! Csak határozd el magad, hogy velünk vagy heti 3-4 alkalommal fél órára – onnan napról napra érezheted a fejlődést. Olvasd el, milyen területekkel foglalkozunk benne:

“Enikő, neked köszönöm szépen ezt a csodás programot. Nagyon jó motivátor vagy. Én csak ámulok, hogy milyen testtudatod van, nekem ez volt a legnagyobb tanulság, hogy ezt így is lehet. Nagyon jól esett, hogy visszatért a mozgás az életembe, igényem is van rá, szeretném ezt folytatni is. A hátfájásom teljesen elmúlt. Javult a tartásom, figyelek a központomra 🙂 Fittebbnek, tónusosabbnak érzem magam. A centi csípőnél 4 cm-rel, deréknál 3 cm-rel, combnál 2 cm-rel mutat kevesebbet (én ezeken teljesen ledöbbentem 🙂).

Danku Annamária, Hurrá, szültem!

Ezekkel foglalkozunk a programban

 • hasizomfejlesztés, szétnyílt hasizom zárása, hasfalregeneráció
 • törzsizmok erősítése
 • gátizomtréning, gát- és törzsizmok együttes használata, funkcionális gátizomgyakorlás
 • hátfájás elleni gyakorlatok
 • regeneráló nyújtás
 • császármetszés utáni segítség, speciális gyakorlatok
 • kondíciójavítás low-impact gyakorlatokkal 
 • emellett nagyon fontos nekünk, hogy a program végére többet tudj a testedről és jobban otthon érezd magad benne

HA MÉG TÖBBET AKARSZ TUDNI A SZÜLÉS UTÁNI TORNÁRÓL, AVAGY TI SZOKTÁTOK KÉRDEZNI EMAILBEN

SZÜLÉS UTÁN MIKORTÓL LEHET TORNÁZNI?

A “hat hetes kontroll” mint választóvonal él a köztudatban: előtte semmit, utána jó esetben bármit lehet? Nem egészen!

A regeneráció folyamat nem köthető EGY éles határvonalhoz, fokozatosan elhúzódó folyamatról van szó, aminek a vége nagyjából a szülés után 12 hónappal van, illetve a szoptatás befejezésekor. Viszont ez nem azt jelenti, hogy addig nem mozoghatsz, sőt! Kifejezetten segít a szülés utáni SZAKSZERŰ torna.

Könnyed gátizom – másnéven intimtorna – gyakorlatok már a szülés utáni egy-két napban elkezdve segíthetik a regenerálódást. Finom, nyújtózkodó jellegű ízületi átmozgatást is lehet már az első hetekben végezni. A klasszikus gyermekágyas időszak végén pedig elkezdhetsz célzott gyakorlatokat végezni, foglalkozni a tartásod, törzsizmaid, hasad, gátad regenerációjával, fokozatosan nehezedő gyakorlatok segítségével. A torna szakmai segítséggel, felépítve a leghatékonyabb.

TORNÁZHATOK CSÁSZÁR UTÁN?

Igen, igaz, egy kicsit később kezdve a mozgást. A császármetszés maga egy nagy hasi műtét, meg kell gyógyulnia a műtéti területnek. Utána viszont a hasfal, tartás regenerációja szempontjából kifejezetten ajánlott  és javasolt a torna. Hiszen a hasfal izmának vissza kell erősödni és a vissza kell nyerni a törzs támasztó erejét.

Nagyon fontos, hogy a gátizom regenerációját segítő gyakorlatokat, gátizomtornát, intim tornát  végezz császármetszés után is! Ugyanis nem a szülés, hanem maga a terhesség is gyengíti a kismedencei izmokat.

Az Anyatest Projekt szülés utáni tornaprogramjában külön blokk foglalkozik a császármetszés utáni regenerációval.

MIBEN SEGÍT AZ INTIMTORNA SZÜLÉS UTÁN?

Intim torna (másnéven gátizomtorna) szülés után?  Szinte KÖTELEZŐ, akár hüvelyi úton, akár császármetszéssel történt a szülés. A terhesség, a méh súlya, a hormonális változások, az esetleges szülési sérülések meggyengítik a kismedencét. Az inkontinencia, vizeletcsöpögés megelőzéséhez és gyógyításához, a méhsüllyedés, sérvek megelőzése miatt létfontosságú a kismedence erősítése, illetve az izmok tudatos használata – így kiszűrhető az is, ha orvosi jellegű probléma áll a háttérben. Minden szülés utáni programunkban kiemelten foglalkozunk ezzel a kérdéssel.

HOGYAN MŰKÖDIK A VEZETETT OTTHONI EDZÉSPROGRAM?

Programunk vezetett: ütemezve kapod az egymás utáni videókat, heti hármat, amelyek között van hosszabb és rövidebb. A legtöbb egy teljes edzést tartalmaz, de vannak extra rövid vagy speciális gyakorlatsorok is (mint a speciális gátizom-erősítő vagy hasfal regeneráló- záró videók), illetve elméletibb jellegű minivideók. Ezek két hétig láthatóak, addig kell megcsinálni őket, utána eltűnnek. Ez a felépítés a tapasztalatok szerint egyszerre rugalmas és motiváló + bónusz anyagok is érkeznek szoptatásról, gátizomról, táplálkozásról. 

HOL TUDOM CSINÁLNI? KELL VALAMI EXTRA DOLOG A TORNAGYAKORLATOKHOZ?

Semmi nem kell, ami nincs otthon úgyis! Törölköző, esetleg matrac, egy kisebb labda, illetve ásványvizes palackok (amiből persze ihatsz is, de mi most súlyzóként használjuk). Kényelmes ruha, még a cipő sem muszáj, viszont kényelmes, mozgásra alkalmas melltartó ajánlott.

NEM JOBB LENNE ELMENNI EGY-EGY EGYÉNI FOGLALKOZÁSRA?

Az egyéni óra szuper dolog, és mindig segít, viszont valószínűleg sem anyagilag, sem időben nem tudod rendszeresen megoldani – ha nincs extra problémád, általában a hatékony megoldás az otthoni torna. (Ha mégis lenne valami, ami különleges szakértelmet igényel, akkor a program közben úgyis továbbirányítunk a megfelelő szakemberhez). Nem kell elmenned sehova, de mégis közösségben és szakmai segítséggel mozoghatsz! Lesz egy saját kis online csapatod, amit egy rehabilitációs edző segít. Szóval, legyen a helyszín saját nappalidban, teraszodon, kertedben vagy bárhol máshol! Nem kellenek különleges eszközök, nem kell kilépned a lakásból, bébiszittert vagy nagyszülőt szervezni, nem kell órarendhez igazodnod, csak az elhatározás kell, hogy hétről-hétre megcsinálod a gyakorlatokat.  Mintha csak egy saját edző-gyógytornászod lenne, akivel napi kapcsolatban vagy. 6+1 hét alatt otthon is rendbe hozhatod a testedet.

Szakmai ajánlás

DR. OLÁH ORSOLYA NŐGYÓGYÁSZ, UROGYNEKOLÓGUS AJÁNLÁSA A SZÜLÉS UTÁNI REGENERÁLÓ PROGRAMRÓL:

Nagyszerűnek tartom az egész kezdeményezést mind elviekben, mind pedig a program felépítését tekintve. Világszerte megfigyelhető, hogy a fiatal anyukák egyre tudatosabbak a testüket illetően is, és keresik a lehetőséget, hogy visszanyerjék korábbi formájukat vagy megőrizhessék azt. Jó látni, hogy mi sem maradunk le ebben. A program egyik legnagyobb előnyének a személyes hangvételt, a szinte baráti légkört, a kapcsolatfelvétel folyamatos lehetőségét tartom. A program alatt a részvevők egy percig sem kell, hogy elveszve érezzék magukat, emellett szakmailag is nagyon nívós a tréning. Jó szívvel ajánlom minden szülés után lévő anyukának.

HOGYAN ÉPÜL FEL AZ EDZÉSTERV?

Ha pici babád van, látatlanban is tudjuk, hogy az időhiány és a tervezhetetlen programok napi nehézséget okozhatnak – több gyerekkel meg pláne! Ez nagyon megnehezíti a rendszeres mozgást, márpedig a rendszeresség a fejlődés alapja – ezért mi hetente szállítjuk neked az új videókat, ütemezve, mindig a szintednek megfelelőt. Nem kötjük meg, mikor végezd őket, 1 + 1 hétig elérhetőek – mind közül ez a “legszabadabban” ütemezett programunk. A tapasztalataink alapján így tudod a maximumot kihozni a videós edzésekből, akkor sem esel ki a program menetéből, ha becsúszik egy-két nehezebb hét.

Edzéseink maximum 35-40 perc hosszúak, de kapsz majd úgynevezett “B-terv” videókat is, ezek rövidek (15 perc) – ha igazán kis időd van, ezekhez tudsz nyúlni majd. Összesen 22 videó érkezik, amelyek fokozatosan, finoman nehezednek, és ha kicsit lemaradtál, tudsz ismételni. Emellett bónusz írásos anyagok és csoportos videós konzultációs lehetőség is a program része.

Kapsz még online edzésnaplót és  edzéstervet is, hogy láthatóvá tegyük a haladást és a közös utat.

MIBEN TÖBB EZ, MINT EGY SZÜLÉS UTÁNI TORNA DVD VAGY EGY YOUTUBE-VIDEÓ?

Motivációban, felépítettségben és szakmai segítségben! Hidd el, a tapasztalat az, hogy egyedül nehéz rendszeresen mozogni, kell egy vezérfonal. Mi nem hagyunk egyedül, a programot végzők egy zárt Facebook-csoport tagjai lesznek, ahol értesítéseket kapnak az új edzésadagról, emellett motivációs tippeket, kiegészítő információkat is olvashatnak, és főképp: kérdezni tudnak. Emellett ide várjuk a beszámolókat, napi sikereket, képeket! is – meglátod, mennyit segít majd, hogy ott vannak a többiek, hasonló problémákkal, örömökkel! Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a lehető legnagyobb segítséget nyújtsuk a program pontos, precíz, szakszerű végrehajtásához, ezért kiegészítő videókban belecsempésztünk kis elméletet, és néhány  magyarázó gyakorlatot is.

császármetszéssel szültek részére adunk egy speciális segítséget: szakszerű leírást a hasfali rétegek összenövését megakadályozó hegmasszázs végzéséhez, illetve szülés utáni  hasfalregeneráló gyakorlatokat.

KI ÁLLÍTOTTA ÖSSZE A HURRÁ, SZÜLTEM! – REGENERÁLÓ EDZÉS PROGRAMOT?

táncművész, edző, jógaoktató, posztnatális edző (PFA certified), az Anyatest Projekt szakmai vezetője. Ő a legkorszerűbb, anatómiailag biztonságos gyakorlatokat dolgozta egységes és ÉLVEZETES programmá, a posztnatális tanulmányokat ötvözve a saját két gyermeke születése után szerzett tapasztalatokkal, és a sokéves aktív táncművészi-tánctanári területen szerzett testbarát megközelítéssel. A mozgás öröm, tapasztald meg te is!

Mikortól ajánljuk?

Leghamarabb szülés után 6 héttel, császármetszés esetén 8-10 héttel érdemes elkezdeni, ha az orvos is rábólintott. TIPP: amennyiben nem csináltál semmilyen szülés utáni regenerációt, és a szülés utáni 0-2. évben vagy, akkor is ezzel kezdd el a mozgást, megéri helyretenni az alapokat és felépíteni a kondíciót!

Minden videó jó! Építkezik, időt ad a program az erősödésre. A semmiből is fel tudott húzni ez az edzésprogram.

Erősödtem, a hasizmom végre kitapintható újra, van hasfalam, és reggelente éhgyomorral egészen hasonlítok már olykor a táncos önmagamra is.

Herold Eszter, Hurrá, szültem!

EZEKET MONDJUK MI, EZT PEDIG MÁSOK ÍRTÁK/MONDTÁK RÓLUNK

KIPRÓBÁLSZ EGY ÓRÁT VELÜNK?

CSINÁLD VÉGIG AZ INGYENES TORNA VIDEÓT!

Garanciák és elállási lehetőség

Ha nem jól mérted fel a saját edzettségi szintedet, az első héten át tudsz csatlakozni más futó programunkba. Ha mégsem jön be neked az online edzésforma, az első héten még vissza tudsz lépni (ez esetben visszatérítjük a program árát). Az első hét után nincs már mód a visszalépésre, amennyiben rajtunk kívülálló okokból mégsem tudod végigcsinálni az edzéseket. Maximálisan törekszünk a gyakorlatok biztonságos felépítésére, de mindig lehetnek egyéni eltérések, amennyiben bármilyen egészségügyi kételyed, kérdésed van, konzultálj az orvosoddal/gyógytornászoddal! A programot mindenki a saját felelősségére végzi – kattints ide az egészségügyi tudnivalókért!

Kapcsolódó programok

Kulcsár Vajda Enikő

Kulcsár Vajda Enikő

Az Anyatest Projekt alapítója és szakmai vezetője, a programokon belül kondíciójavító, erősítő és crossflow órákat tart, illetve a speciális  pre- és posztnatális gyakorlatok szakértője.

BIO

 • Sportoktató, fitness instruktor OKJ 5181303
 • Kortárs-modern táncos OKJ 5218 330
 • Crossflow oktató
 • Gerincjóga oktató 
 • Certified postnatal specialist PFA
 • Gerincterápia jógával – alaptanfolyam ( Bene Máté Gerincakadémia)
 • Szociológus (ELTE BTK), kommunikáció és média szakirány

MINI INTERJÚ

Szülés után átalakul a test, egy időre mindenképpen- mi volt a legjobb élményed ezzel kapcsolatosan?
A legjobb élményem a második szülés utáni időszak volt: teljesen természetes úton szültem egy nagyon nyugodt és kiegyensúlyozott babát, alvás, szoptatás, minden jött magától, így aztán én is viszonylag gyorsan és zökkenőmentesen összeszedtem magam. Csodálatos a női test alkalmazkodóképessége! Ráadásul a hormonok áldásos hatásának köszönhetően úgy másfél évig gyakorlatilag éjjel-nappal boldogságfelhőben úsztam.

Jelenleg mennyit mozogsz?
Napi egy óra a minimum, ezt háromféle dologból áll össze: futás, erősítés illetve ashtanga-jóga.

Mit tanácsolsz annak, aki nem talál időt a mozgásra?
Online edzések! Ha nem tudnék otthon mozogni, fogalmam sincsen hogyan oldanám meg a rendszeres testmozgást.

Mi a kedvenc motivációs idézeted?
Mikor a legkevésbé van kedved gyakorolni, akkor van a legnagyobb szükséged rá.

Bartha Éva

Gyógytornász-fizioterapeuta MSc, manuálterapeuta
Az Új Szent János kórház vezető gyógytornásza

Évával 2021- ben kezdtük a közös munkát-  túlzás nélkül hiánypótló és egyedülálló az  a hathetes online végezhető gátizomregeneráló program, amit közösen csináltunk! Hatalmas öröm volt rátalálni mert végtelenül rutinos,  és egy rendkívül kedves, közvetlen személyiség. Több mint 2 évtizede foglalkozik a medencefenék izmainak gyengeségéből adódó elváltozások tanulmányozásával, kezelésével. Aktív gyógyornász- a János kórházban találjátok- emellett óraadó tanár, vizsgáztató az egyetemen illetve saját magánrendelést vezet.

Éva azt írja a saját munkájáról: “Számomra a gyógytornász és védőnői diploma kombinációja a lehető legoptimálisabb végzettség a szülészet-nőgyógyászati fizioterápia magas szintű alkalmazásához. (gátizom torna, szétnyílt hasizom, symphyseolysis, kismamatorna stb.) Az egyes kórképek kezelését nem lehet különválasztani egymástól, minden esetben egy előzetes vizsgálat alapján elkészített terv mentén, komplexen kell megoldani a problémákat.

A szülészet – nőgyógyászati fizioterápián és az oktatáson kívül szívesen foglalkozom felnőtt és gyermekkori sérülések utáni rehabilitációval, ortopédiai elváltozások kezelésével. A felnőtt kliensek a traumatológia problémákon kívül főleg gerincpanaszokkal keresnek meg, gyakran fordulnak meg nálam nyaki vagy ágyéki gerincsérv, csigolyacsúszás, kopásos elváltozások okozta fájdalmak miatt.”

BIO

– 2017. Manuálterapeuta – Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar
– 2015. Okleveles Fizioterapeuta (MSc) – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
– 2011. Gyógytornász-fizioterapeuta (BSc) – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
– 1990. Védőnő – Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar

Posztgraduális képzések

– Evidence Based Medicine a medencefenék fizioterápiájában    
– Gátizom tréner
– McKenzie A, B kurzus
– Terrier-féle lágyrész és ízületi mobilizáció
– Kinesiotape kezdő, haladó
– 3D Scoliosis Terápia  I-II.
– Váll workshop (OMT)
– Terhes torna speciális kollégium

Érdemes feliratkozni a hírlevelünkre:
SEMMI extra zaj, csak havi 1-2 értesítés az új programokról, ingyenes tartalmakról vagy az early bird árról, akciókról. Win-win.

Mielőtt elhagynád az oldalt, érdemes feliratkozni a hírlevelünkre:
SEMMI extra zaj, csak havi 1-2 értesítés az új programokról, ingyenes tartalmakról vagy az early bird árról, akciókról. Win-win.

Tóth Tímea

TÓTH TÍMEA

Timi egy csodásan mozgó, remek hangú oktató, aki a hatha- és gerincjógában, valamint a táncban is otthonosan mozog. Jelenleg kortárs táncot tanít a Műhely Alapítványnál, a Jurányi Házban és a Trafó Stúdióban, valamint a Mandala Jógastúdiókban tart hatha-, gerincjóga- és flow jóga órákat. 

BIO

 • Táncos és próbavezető, modern tánc szakirány (Magyar Táncművészeti Főiskola)
 • Sportoktató OKJ 5181303
 • Jóga mozgásterapeuta
 • Ashtanga jóga oktató RYT200
 • Gerincjóga oktató RYT200
 • Hatha jóga oktató RYT200 (Mandala Jógastúdiók)

MINI INTERJÚ

Jelenleg mennyit mozogsz?

Igyekszem napi szinten mozogni, ezeknek egy része ugye az óratartás, másik része pedig a saját gyakorlásom. Attól függően, hogy mire van időm, vagy hogy hogy érzem magam éppen, ez lehet jóga, tánc, erősítő edzés vagy éppen gyógytorna. 

Mit tanácsolsz annak, aki nem talál időt a mozgásra?
Kezdje “kicsiben” 🙂 Rövidebb időtartamban, olyan mozgásformát válasszon, ami örömet ad, feltölt. Eleinte ez lehet 15-20 perc is akár, és ha ez rendszeressé tud válni, az már remek. Nagyon szuper online edzéseket, jógaórákat lehet találni a neten, amik bármikor elérhetőek, és gyakran rövidebbek is, hogy könnyebben beilleszthetőek legyenek a napirendbe. 

Mi a kedvenc motivációs idézeted?
“A változás örök” – most éppen ez 🙂

Mi jut eszedbe a szóról, hogy jóga?

Tudatosság, belső csend, megérkezés.