Barion Pixel

Ezeket Ti mondtátok a programokról

Anyatestprojekt.hu – Vélemények

Amikor új program indul, mindig sokat gondolkozunk, hogy milyen új ötletekkel, módszerekkel lepjünk meg benneteket, mire van a legnagyobb szükség, hogyan lehetnének az edzésprogramjaink  a lehető leghatékonyabbak és a legjobban használhatóak. Ez nagyon sok munka, de aztán cserébe olyan sorokat, véleményeket kapunk tőletek, ami megéri az összes éjszakázást, edzéstervezést, kísérletezést, szakkönyv bújást. Olvassatok bele, milyen emaileket kapunk erről:

“Nagyon jól felépített, komplex program. A hetente változó, háromféle edzés miatt sosem válik unalmassá. Azt éreztem, hogy tényleg az egész testem átmozgatja, az összes izmom fejlődik. Korábban nem gondoltam volna, hogy ilyen motiváló közösségben edzeni, sokat jelent, hogy mások is hasonló problémákkal küzdenek, mint én. Külön szerettem, hogy az edzők nem felpumpált testű “fitneszgépek”, hanem hús-vér nők.” (Gyenge Zsuzsi a Turbó! programunkról)


“Nagyon jó befektetés volt ez a program! Lehet,hogy nem leszek Heidi Klum a végére, de már az első hét után elmondhatom, hogy megérte. A kondicionálás nagyon tetszett, hogy nem észnélküli, hanem testközpontú. Jó lesz, ha durvul, de ez így kezdésnek tökéletes volt. Az erősítést is imádtam, majd megszakadtam plank közben, de imádtam, hogy érzem a törzsem! Vannak hasizmaim! El sem hiszem:-) A jóga pedig megdöbbentett. Eddig abszolút úgy voltam vele, hogy nem az én mozgásformám, hogy ez nekem túl lassú, én nem tudok befele figyelni. Soha nem próbáltam. Na most egyet mondok: alig várom, hogy elaludjon Pablo, a kisfiam, és elkezdjem! Azt hiszem, beleszerelmesedtem.”

előtte-utána

Nagyon köszönöm Lányok az első adag edzéseket, látszik, hogy odafigyelve, lelkiismeretesen állítottátok össze a feladatsorokat.” (Szabó Éva a Turbó! programunkról)


“Sziasztok,szeretném megköszönni munkátokat, igazán hálás vagyok a projektért! Amióta elkezdtem, nem tudom abbahagyni, igazi droggá vált! Reggel munka előtt meg mielőtt még  ébred a család, egy gyors torna és próbálom még este is összehozni! Igazán felTURBÓztatok energiával!!!!! Amióta belevágtam csak úgy szárnyalok testileg-lelkileg. Bízom benne, hogy a lelkesedésem, és az energiám végigkövet a következő hetekben is!!!!” (Kovács Katalin a Turbó!PLUSZ programunkról)


“Nagyon jó ez a program, imádtam minden pillanatát. Szépen lassan erősíti meg a testet és ezáltal a lelket is. Hétről hétre jobban éreztem magam és még a teljes hosszában szétnyílt hasizmom is csaknem teljesen összezáródott. Nem gondoltam volna, hogy egy online edzést így végig fogok csinálni, de Enikő nagyon szuperül magyarázza el, hogy is kell a gyakorlatokat helyesen csinálni és a Facebook csoport pedig tartotta bennem a lelket.

előtte-utána

A többiek jelenléte arra ösztönzött, hogy lehetőleg minden nap tornázzak. Soha nem mozogtam rendszeresen, eddig csak 2-3 hetes fellángolásaim voltak, de a szülés után rájöttem, hogy erre szükségem lesz.” (Győrfi Renáta a Hurrá, szültem! programunkról)


“Minden videó jó! Építkezik, időt ad a program az erősödésre. Én most nem voltam olyan szörnyű állapotban, mint Álmossal, az első szülés után, de emlékszem arra is, és abból a semmiből is fel tudott volna húzni ez az edzésprogram.

A körméretem nem hiszem, hogy sokat változott, mert nincs rajtam sok, ám az annál makacsabbul ragaszkodik hozzám. De erősödtem, a hasizmom végre kitapintható újra, van hasfalam, és reggelente éhgyomorral egészen hasonlítok már olykor a táncos önmagamra is.
Szobamérlegem nincs. Pedig nagyon kíváncsi volnék az állásra 🙂

Sajnos gátizomtorna terén nem voltam elég szorgalmas, mert eleve kihívás volt időt szakítani nap mint nap az edzésre, pláne két baba mellett, szóval választanom kellett: vagy- vagy. És balga mód a hiúságom és a mozgásigényem győzött. Izzadni és dolgozni akartam abban a kevés időben, és feszültséget is levezetni. Ölellek és gratulálok! Precíz ez a munka és emberséges. Jól és otthon érzem magam itt veled. (Herold Eszter a Hurrá, szültem! programunkról)


Sziasztok! Ma számot vetettem. A csípőm 4 cm-rel, a derekam 2 cm-rel csökkent. Hurrá (szültem)! Nekem az edzés napi célokat, ritmust és sikerélményt adott, meg sok életerőt. Ez visszajutott a kisfiamhoz is, sokkal vidámabb, energikusabb tudtam vele lenni a rendszeres mozgás miatt. Köszönöm Enikőnek, és mindenkinek a közös távmozgást 🙂 (Gyulavári Ági a Hurrá, szültem! programunkról)


Ma bringával mentem dolgozni… 10km és csak 4 perccel volt rosszabb a szintidőm, mint tavaly ilyenkor, még a terhesség előtt! Csodálatos volt! Az izomzatom bírta rendesen, a tüdőkapacitáson még kell dolgozni. Illetve nem recseg-ropog a hátam minden felkelésnél, nem fáj a derekam a hordozástól. Komolyan nem hittem, hogy a szülés után kicsit több, mint 3 hónappal így lehet lenni. (Knuth Barbara a Hurrá, szültem! programunkról)

Sziasztok! Nem úgy sikerült elvégeznem a Powert, ahogyan szerettem volna. Voltak mélyrepüléseim közben az itthoni dolgaimtól, ezért nem is akartam fotózkodni a végén. Legnagyobb döbbenetemre még így is van változás. (Remélem, nem csal a szemem.) Úgy látszik, az Anyatest Projekt félgőzzel is hat. Esküszöm, a következőnél nem engedem, hogy bármi keresztezze az utamat. Nem fogyni akartam most sem már, hanem alakulni. Ha ez most így sikerült, milyen lett volna, ha közben nincsenek akadályok előttem?!

Hálás vagyok, hogy újra nőnek érezhetem magam, hogy nem minden percben utálom a tükörképemet, és azért, mert visszaadtátok az erőmet.Összeszedem magam rendesen, és folytatom. Mert örömet okoznak az anyagaitok. És ez fontosabb, mint hogy épp hány kiló vagyok. (d’Elhougne Viktória, POWER program)

Kicsit féltem ettől a programtól, de meg kell mondjam, imádtam! A tornákat a déli altatási idő alatt csináltam, számomra felért egy dupla kávéval. Már majdnem elértem a kitűzött célomat, de nem hagyom abba, menetelek tovább! (Bocsánat a második képem a fejemért, hajnalban keltem, hogy a párom a munkába indulás előtt tudjon fényképet csinálni ????)  (Lengyel Sára, POWER program)

Tetszett?

Megosztom Facebookon
Elküldöm emailben

További cikkek

Női egészség és sport

Szolgálati közlemény

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: aug. 31 este 10- től átmenetileg nem lehet bankkártyával fizetni nálunk, egy technikai

Tovább »

Feliratkozom a hírlevélre

Bartha Éva

Gyógytornász-fizioterapeuta MSc, manuálterapeuta
Az Új Szent János kórház vezető gyógytornásza

Évával 2021- ben kezdtük a közös munkát-  túlzás nélkül hiánypótló és egyedülálló az  a hathetes online végezhető gátizomregeneráló program, amit közösen csináltunk! Hatalmas öröm volt rátalálni mert végtelenül rutinos,  és egy rendkívül kedves, közvetlen személyiség. Több mint 2 évtizede foglalkozik a medencefenék izmainak gyengeségéből adódó elváltozások tanulmányozásával, kezelésével. Aktív gyógyornász- a János kórházban találjátok- emellett óraadó tanár, vizsgáztató az egyetemen illetve saját magánrendelést vezet.

Éva azt írja a saját munkájáról: “Számomra a gyógytornász és védőnői diploma kombinációja a lehető legoptimálisabb végzettség a szülészet-nőgyógyászati fizioterápia magas szintű alkalmazásához. (gátizom torna, szétnyílt hasizom, symphyseolysis, kismamatorna stb.) Az egyes kórképek kezelését nem lehet különválasztani egymástól, minden esetben egy előzetes vizsgálat alapján elkészített terv mentén, komplexen kell megoldani a problémákat.

A szülészet – nőgyógyászati fizioterápián és az oktatáson kívül szívesen foglalkozom felnőtt és gyermekkori sérülések utáni rehabilitációval, ortopédiai elváltozások kezelésével. A felnőtt kliensek a traumatológia problémákon kívül főleg gerincpanaszokkal keresnek meg, gyakran fordulnak meg nálam nyaki vagy ágyéki gerincsérv, csigolyacsúszás, kopásos elváltozások okozta fájdalmak miatt.”

BIO

– 2017. Manuálterapeuta – Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar
– 2015. Okleveles Fizioterapeuta (MSc) – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
– 2011. Gyógytornász-fizioterapeuta (BSc) – Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
– 1990. Védőnő – Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar

Posztgraduális képzések

– Evidence Based Medicine a medencefenék fizioterápiájában    
– Gátizom tréner
– McKenzie A, B kurzus
– Terrier-féle lágyrész és ízületi mobilizáció
– Kinesiotape kezdő, haladó
– 3D Scoliosis Terápia  I-II.
– Váll workshop (OMT)
– Terhes torna speciális kollégium

Érdemes feliratkozni a hírlevelünkre:
SEMMI extra zaj, csak havi 1-2 értesítés az új programokról, ingyenes tartalmakról vagy az early bird árról, akciókról. Win-win.

Mielőtt elhagynád az oldalt, érdemes feliratkozni a hírlevelünkre:
SEMMI extra zaj, csak havi 1-2 értesítés az új programokról, ingyenes tartalmakról vagy az early bird árról, akciókról. Win-win.

Tóth Tímea

TÓTH TÍMEA

Timi egy csodásan mozgó, remek hangú oktató, aki a hatha- és gerincjógában, valamint a táncban is otthonosan mozog. Jelenleg kortárs táncot tanít a Műhely Alapítványnál, a Jurányi Házban és a Trafó Stúdióban, valamint a Mandala Jógastúdiókban tart hatha-, gerincjóga- és flow jóga órákat. 

BIO

  • Táncos és próbavezető, modern tánc szakirány (Magyar Táncművészeti Főiskola)
  • Sportoktató OKJ 5181303
  • Jóga mozgásterapeuta
  • Ashtanga jóga oktató RYT200
  • Gerincjóga oktató RYT200
  • Hatha jóga oktató RYT200 (Mandala Jógastúdiók)

MINI INTERJÚ

Jelenleg mennyit mozogsz?

Igyekszem napi szinten mozogni, ezeknek egy része ugye az óratartás, másik része pedig a saját gyakorlásom. Attól függően, hogy mire van időm, vagy hogy hogy érzem magam éppen, ez lehet jóga, tánc, erősítő edzés vagy éppen gyógytorna. 

Mit tanácsolsz annak, aki nem talál időt a mozgásra?
Kezdje “kicsiben” 🙂 Rövidebb időtartamban, olyan mozgásformát válasszon, ami örömet ad, feltölt. Eleinte ez lehet 15-20 perc is akár, és ha ez rendszeressé tud válni, az már remek. Nagyon szuper online edzéseket, jógaórákat lehet találni a neten, amik bármikor elérhetőek, és gyakran rövidebbek is, hogy könnyebben beilleszthetőek legyenek a napirendbe. 

Mi a kedvenc motivációs idézeted?
“A változás örök” – most éppen ez 🙂

Mi jut eszedbe a szóról, hogy jóga?

Tudatosság, belső csend, megérkezés.