​Kulcsár Vajda Enikő
alapító, szakmai vezető

A múltam a táncos élethez köt, egészen pontosan a kortárs tánchoz. Kicsi, nagy és közepes táncterem, évekig minden nap, hétvégén is, iskola, diploma, bemutatók, próbák, előadások itthon és külföldön. Együttesek: Közép-Európa TáncszínházSzabó Réka TársulataBozsik YvetteSzegedi Kortárs Balett, Gergye Krisztián, ösztöndíjak itt-ott, saját darabok, koreográfus szak a Színművészeti Főiskolán.
Aztán úgy 10 év után elég lett a tánc zártságából – ez egy szűk, zárt világ, fegyelmezett életformával – és elkezdtem gondolkodni: na mi lehet ennek az ellentéte? Legyen pörgős és legyen valami haszna is a világ szempontjából. Hoppá, kultúraközvetítés! Legyen a tévé! Hirtelen felindulásból jelentkeztem tévés műsorvezetőnek az mtv-be, ami akkor épp számtalan megújulási kísérletének egyikeként nyitott is volt sokféle újra, felvettek, és egy ideig ott vezettem kulturális műsorokat, leginkább Kultúrház ismert ebből. Aztán egyre inkább a klasszikus riporteri helyzet kezdett érdekelni, nem csak a szereplős műsorvezetés, hanem a teljes műsorkészítési folyamat, utána akartam menni a sztoriknak, emellett a szociológia szakos diplomámat sem akartam porosodni hagyni. Megtanultam forgatni, vágni, riporterkedtem itt-ott pár évet, műsorokat készítettem a Spektrumnak és a Spektrum Home-nak, végül egy kis időre kikötöttem az Indexvideónál.

Közben még elég sokáig táncoltam (meglehetősen zsúfolt napjaim voltak :-), végül a gyerekeim születése előtt léptem ki az aktív táncosi létből. 2012-ben megszületett az első, 2015-ben a második gyerekem – ez sok szempontból sorsfordító volt. Köréjük és az Anyatest Projekt köré szerveztem és szervezem a napjaimat, mert úgy érzem, innentől csak a lényeg számít az életben. A lényeg pedig errefele van: akiket szeretünk, legyünk azokkal a lehető legtöbbet. Amit legjobban szeretünk, csináljuk azt, ez pedig nekem mindig is a test kutatása és a mozgás volt.

Képzettségeim, szakterületeim:

 • Sportoktató, fitness instruktor OKJ 5181303
 • Kortárs-modern táncos OKJ 5218 330
 • Crossflow oktató
 • Certified pre-and postnatal specialist PFA
 • gerincjóga oktató ( haladó szint) RYT 200
 • Gerincterápia jógával – alaptanfolyam ( Bene Máté Gerincakadémia)
 • Szociológus (ELTE BTK), kommunikáció és média szakirány

Anyatest projekt

Mottónk: A mozgás a tested ünnepléséről szól, arról, hogy mire képes, nem pedig büntetés a tegnap megevett csoki miatt!

Az Anyatest Projekt egy hiányérzetből indult – nem találtam a terhesség alatt olyan mozgásórát, amire szívesen jártam volna, és mindez hatványozottan igaz volt szülés után. Te sem tudtad, mikor és mit kezdj mozogni? Na, hát ezért! Ugyanakkor a szülés utáni testem meghökkentően más volt, mint előtte, úgyhogy nekiduráltam magam és jó alaposan kitanultam a pre-posztnatal edzésmódszereket, inkább a nemzetközi protokollokból merítve, mert Magyarországon még meglehetősen gyerekcipőben jár a dolog. Elkezdtem dokumentálni az edzéseimet, mert egyre többen elkérték őket. Aztán felraktam a Facebookra, mert úgy egyszerűbb volt nekik követni. Aztán szereztem egy edzői diplomát, aztán elkezdtek csatlakozni egyre többen… és most meg egy teljes szülés utáni tréningprogram lett belőle. Azóta pedig bővültünk mindenféle irányba : az Anyatest Projekt mostanra számos más edzővel és oktatóval dolgozik. Minden élethelyzetre kínálunk professzionális online edzésprogramokat és videócsomagokat, legyen szó várandósságról , izmosodásról vagy a csúcsforma eléréséről.

Szakmai partnerek:

 • Dr. Oláh Orsolya – nőgyógyász, medencefenék-specialista
 • Haness Rita gyógytornász
Partnerek:

Kulcsár Vajda Enikő Kulcsár Vajda Enikő

Tóth Tímea

TÓTH TÍMEA

Timi egy csodásan mozgó, remek hangú oktató, aki a hatha- és gerincjógában, valamint a táncban is otthonosan mozog. Jelenleg kortárs táncot tanít a Műhely Alapítványnál, a Jurányi Házban és a Trafó Stúdióban, valamint a Mandala Jógastúdiókban tart hatha-, gerincjóga- és flow jóga órákat. 

BIO

 • Táncos és próbavezető, modern tánc szakirány (Magyar Táncművészeti Főiskola)
 • Sportoktató OKJ 5181303
 • Jóga mozgásterapeuta
 • Ashtanga jóga oktató RYT200
 • Gerincjóga oktató RYT200
 • Hatha jóga oktató RYT200 (Mandala Jógastúdiók)

MINI INTERJÚ

Jelenleg mennyit mozogsz?

Igyekszem napi szinten mozogni, ezeknek egy része ugye az óratartás, másik része pedig a saját gyakorlásom. Attól függően, hogy mire van időm, vagy hogy hogy érzem magam éppen, ez lehet jóga, tánc, erősítő edzés vagy éppen gyógytorna. 

Mit tanácsolsz annak, aki nem talál időt a mozgásra?
Kezdje “kicsiben” 🙂 Rövidebb időtartamban, olyan mozgásformát válasszon, ami örömet ad, feltölt. Eleinte ez lehet 15-20 perc is akár, és ha ez rendszeressé tud válni, az már remek. Nagyon szuper online edzéseket, jógaórákat lehet találni a neten, amik bármikor elérhetőek, és gyakran rövidebbek is, hogy könnyebben beilleszthetőek legyenek a napirendbe. 

Mi a kedvenc motivációs idézeted?
“A változás örök” – most éppen ez 🙂

Mi jut eszedbe a szóról, hogy jóga?

Tudatosság, belső csend, megérkezés.